کیسه صفرا

 

کیسه صفرا چیست؟ کیسه صفرا عضوی از بدن می باشد که تا وقتی کارش را درست انجام می دهد، کسی متوجه حضور آن نمی شود و به آن اهمیت نمی دهد خیلی وقت ها همین کم توجهی ها به کیسه صفراست که با دردهای شدید، ناراحتی خود را اعلام می کند همه ما انسانها یه توجه ویژه ای به قلب و مغز و یا حتی پوست خود داریم ولی آیا در مورد کیسه صفرا هم توجهی به آن میکنیم؟ مثلا تا به حال شده که فکر کنید که در مورد کیسه صفرا خود چه میدانید؟ یا کیسه صفرا چه کاری در بدن انجام میدهد؟ در نبود آن آیا بدن بر به مشکل می خورد یه خیر؟ دراینجا یه توضیح مختصری در مورد چگونگی کار کرد کیسه صفرا به شما میدهیم

کیسه صفرا، کیسه ای کوچک است که صفرای تولیدشده در کبد در آن نگهداری می شود. این کیسه در زیر کبد قرارداردو در پاسخ به غذایی که ما می خوریم، مخصوصا غذاهای پر چرب، مقداری صفرا را از طریق مجاری صفراوی به داخل روده کوچک می ریزد و نقش بسیار مهمی در هضم و جذب چربی های غذایی بر عهده دارد به طور معمول، کیسه صفرا اندامی کوچک و بی آزار است که باعث ناراحتی و بیماری خاصی در فرد نمی شود، مگر زمانی که مشکل خاصی آزادسازی صفرا از آن را کاهش دهد و یا مجاری را مسدود کند

:عواملی که باعث بروز مشکلات در کیسه صفرا می شوند ۱)سنگ صفرا این وضعیت به شرایطی گفته می شود که سنگ های کوچک و یا گاهی یک سنگ بزرگ در داخل کیسه صفرا ایجاد شود در برخی موارد سنگ صفرا منجر به دردی شدید در فرد می شود، اما حدود ۹۰ درصد مبتلایان به سنگ صفراوی هیچ گونه علامتی ندارند. در برخی موارد، سنگ صفراوی برای بیش از ۱۰ سال با فرد می ماند و هیچ علامتی ایجاد نمی کند.

۲)کولیک صفراوی کولیک صفراوی به شرایط جدی تری گفته می شود که سنگ صفرا در مجرای صفراوی ایجاد یک انسداد می کند دراین حالت کیسه صفرا برای از میان برداشتن این انسداد شدیدا منقبض می شود و فرد احساس دردی شدید خواهد داشت. این انقباضات شدید و دردهای همراه با کولیک صفراوی معمولا یک تا دو ساعت طول می کشد اما از آنجایی که حمله ای و برگشت پذیر هستند تا زمانی که فرد به فکر درمان بیفتد، همچنان با فرد می مانند.

۳)التهاب کیسه صفرا التهاب کیسه صفرا می تواند در اثر وجود سنگ های صفراوی، مصرف الکل، عفونت ها و حتی تومور هایی که باعث ترشح بیش از حد صفرا می شوند ایجاد شود. اما باز هم شایع ترین علت ایجاد آن سنگ های صفراوی خواهد بود. التهاب کیسه صفرا می تواند دوره ی چند هفته ای داشته باشد. تب در این بیماری شایع نیست.

شایع ترین علایم بیماری های کیسه صفرا چیست؟ درد شدید در ناحیه شکم دردی که به شانه راست می زند و گاهی کمر را نیز درگیر می کند. دردی که بعد از خوردن غذا تشدید می شود، مخصوصا اگر غذایی چرب مصرف شده باشد. دردی که تیز و کرامپی است. دردی که با یک نفس عمیق تشدید می شود. درد در ناحیه قفسه سینه سوزش سر دل، سوء هاضمه و احساس زیاد شدن گاز معده احساس پری در شکم تهوع، استفراغ و تب لرز احساس درد با لمس شکم، مخصوصا در قسمت راست فوقانی شکم زردی پوست و چشم ها تغییر رنگ غیر طبیعی مدفوع مخصوصا به رنگ روشن تر و خاکستری

برخی از مشکلات کیسه صفرا مانند سنگ های صفراوی ریز که مجرای صفراوی را مسدود نمی کنند، معمولا هیچ علامت و ناراحتی را ایجاد نمی کنند این نوع سنگ ها معمولا هنگاه عکسبرداری با اشعه ایکس برای یک بیماری دیگر و یا انجام عمل جراحی در ناحیه شکم و به طور اتفاقی تشخیص داده می شوند.

چرا بدون کیسه صفرا می توان زندگی کرد؟ برای درمان بعضی از بیماری های کیسه صفرا، گاهی اوقات باید با جراحی آن را خارج کرد – اما جای نگرانی نیست کیسه صفرا عضوی است که بدن می تواند بدون آن زنده بماند افرادی که تحت عمل جراحی برداشتن کیسه صفرا قرارمی گیرند بندرت مشکلی در رابطه با عملکرد سیستم صفراوی ، دارند بدن می تواند از عهده ذخیره سازی صفرای اضافی، برآید واز مجاری صفراوی، برای ذخیره صفرای اضافی، استفاده کند.

 

`3``3 ````3 `3`3`

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

5 + نه =