دانستنی آشپزی
تشخیص قوام آمدن مربا
نکته ی ۱-۱-مقداری از مربای در حال جوش را برداشته تا کمی سرد شود. سپس مقداری از آن را در وسط دو انگشت خود گرفته و انگشت ها را باز کنید. اگر بصورت نخ کشیده شد قوام آمده است. ۲-قطره ای از مربا را داخل کمی آب سرد بیندازید اگر در ته ظرف رفت و باز نشد قوام آمده است. در صورت کپک زدن مربا چه باید کرد؟ نکته ی ۲-اگر مربای شما کپک زد، باید بدانید که زمان پخت آن کم بوده و باید لایه ی کپک زده را از روی مربا جدا کنید و دوباره باقی مانده ی مربا را بگذارید تا بپزد.
جلوگیری از کپک زدن مربا
نکته ی ۳-برای اینکه مربای شما کپک نزند در آخرین مرحله ی پخت ۲-۱ قاشق غذا خوری آبلیمو به آن اضافه کنید.
خوش رنگ شدن مرباها
نکته ی ۴-برای خوش رنگ شدن مرباهایی نظیر هویج، پوست هندوانه، به، سیب و غیره می توانید به آن کمی زعفران اضافه کنید. زعفران عطر و بوی بسیار خوبی به مربای شما خواهد داد.
اگر مربای شما شکرک زد
نکته ی ۵-۱- کمی آب و کمی آبلیمو به آن اضافه کنید، بگذارید دوباره بجوشد. ۲-شیشه را درون ظرف آب سرد گذاشته و روی اجاق قرار دهید تا آب جوش بیاید و شکرک مربا ذوب شود. در نظر داشته باشید هرگز شیشه را درون آب جوش نگذارید. چون باعث شکستن شیشه می شود.
جلوگیری از ورود هوا به داخل مربا
نکته ی ۶-برای جلوگیری از ورود هوا به داخل مربا روی آن را با کاغذ آلومینیوم (فویل) بپوشانید و درب مربا را ببندید. در موقع استفاده فویل را از روی شیشه بردارید. یک توصیه لازم نکته ی ۷-هیچگاه مربا را درون ظرف خیس نریزید، زیرا باعث کپک زدن مربا می شود. -هیچگاه مربای داغ را درون ظرف نریزید بلکه صبر کنید تا کاملاً خنک شود، سپس به ظرف اصلی منتقل کنید. ترد شدن مربا
نکته ی ۸-برای ترد و شکننده شدن بعضی از مرباها نظیر بالنگ، هویج، ترب، کدو، هندوانه، خیار، خربزه می توانید از آب آهک استفاده کنید. برای این منظور ۲ قاشق غذا خوری آهک را درون ۲ لیتر آب حل کنید سپس میوه ی مربا را درون آن ریخته ۲۴ ساعت بگذارید بماند سپس میوه ها را در آورده و ۲۴ ساعت درون آب شیرین بگذارید. بعد آنرا کاملاً بشوئید و برای پخت مربا استفاده کنید.
خوشمزه و معطر شدن مربا
نکته ی ۹-برای معطر و خوشمزه تر شدن مربا از چاشنی هایی نظیر هل برای سیب و به، چوب دارچین و ز و یا گلاب برای مربای آلبالو استفاده کنید.
زمان پخت مربا
نکته ی ۱۰-زمانی مربای شما پخته است که کف کرده باشد. در این موقع می توانید زیر اجاق را خاموش کنید.
جلوگیری از سیاه شدن سیب برای مربا
نکته ی ۱۱-بعداز پوست کندن سیب آن را در محلول آب سرد و کمی آبلیمو قرار دهید. با انجام اینکار سیب شما تغییر رنگ نمی دهد. بعد از ۱۰ دقیقه می توانید برای پختن مربا از سیب استفاده کنید.
چند نکته در مورد آلبالو و به
نکته ی ۱۲-درب ظرف مربای آلبالو را در حال پخت نباید گذاشت. زیرا مربا سرریز می شود و تمام آب مربا از ظرف خارج می شود. اما در ظرف مربای به، را همیشه ببندید زیرا رنگ آن بهتر می شود.
جلوگیری از کپک زدن ترشی
نکته ی ۱-۱-برای اینکه ترشی شما کپک نزند، آنقدر سرکه روی مواد ترشی بریزید که سرکه کاملاً روی مواد را بگیرید. ۲-اگر ترشی شما در حال کپک زدن بود می توانید ظرف ترشی را چند ساعت در معرض نور خورشید قرار دهید، دیگر کپک نمی زند.
برای خوشمزه تر شدن ترشی لیته
نکته ی ۳- اگر خواسته باشید ترشی لیته ی شما خوشمزه تر شود برای چاشنی آن از مقداری رب انار و یا تمر هندی استفاده کنید. نصف بسته تمر هندی (بستگی به مقدار دلخواه شما دارد) را با سرکه مخلوط کرده و هسته های آن را جدا کنید و بعد از آماده شدن لیته، به آن اضافه کنید.
چند نکته در مورد خیار شور
نکته ی ۲-برای اینکه خیار شور شما کپک نزند می توانید این چند کار را انجام دهید. ۱-سرکه داخل خیار شور نریزید چون باعث کپک زدن خیار شور می شود. ۲-روی ظرف خیار شور تکه ای نان را به اندازه دهانه ظرف قرار دهید و در ظرف را محکم ببندید. ۳-دور ظرف خیار شور را گچ بگیرید تا مانع داخل شدن هوا به ظرف شود. ۴-می توانید خیار شور را داخل شیشه نوشابه ی خانواده بریزید. به این صورت که از خیارهای ریز استفاده کنید و به دلیل اینکه در آن محکم بسته می شود و تا دو سال می توانید خیار شور را نگه دارید. بدون اینکه کپک بزند در موقع استفاده سرشیشه را بچینید تا در آوردن خیار شور آسان باشد. ۵-وسط خیار را با یک میله سوراخ کنید تا داخل خیار پوک نشود.
ترشی با آبغوره
نکته ی ۴- اگر ترشی دوست دارید و به دلیل ناراحتی معده نمی توانید از سرکه استفاده کنید می توانید بجای سرکه از آبغوره استفاده کنید. هم ترشی شما خوشمزه می شود و حالت اسیدی سرکه را ندارد. چگونه می توان تلخی زیتون را گرفت ؟
چند نکته برای پخت جوجه کباب در مرحله آماده سازی و پخت بهتر است به چند نکته دقت داشته باشید ۱ – تجربه نشان داده است که افزودن مواد غذایی مانند روغن زیتون، خامه، ماست موسیر یا حتی سس مایونز ( هر یک به تنهایی ) در مایه جوجهکباب، طعمی منحصربه فرد ایجاد میکند. ۲ – بسیاری از افراد برای طعم دادن به تکههای مرغ، پیاز و فلفل دلمهای خرد میکنند و تکههای گوشت را در آنها میخوابانند در حالی که بهتر است آنها را رنده کنید تا مزه واقعیشان به خورد چگونه می توان تلخی زیتون را گرفت ؟ رود. ۳ – هرگز ادویهای مثل زعفران را حذف نکنید زیرا زدن زعفران به جوجهکباب ایرانی یکی از موارد اصلی محسوب میشود. ۴ – هرگز ادویههایی مانند دارچین، کاری، سماق و حتی پودر لیمو به مایه جوجهکباب اضافه نکنید زیرا یا طعم ناخوشایندی ایجاد خواهد کرد یا باعث تلخی غذا خواهد شد. ۵ – یادتان باشد که بهترین کنار غذاهای جوجهکباب، گوجه فرنگی، پیاز و فلفل سبز کباب شده است پس آنها را از قلم نیندازید. ۶ – برای تهیه جوجهکباب، فقط از سینه مرغ استفاده نکنید بلکه مخلوط تمام قسمتها میتواند طعم بهتری به این غذا بدهد. مخلوط ران و سینه انتخاب بهتری خواهد بود. چگونه می توان تلخی زیتون را گرفت ؟ اگر میخواهید زیتون را خود در منزل عمل آورید این مطلب به شما کمک می کند تا این کار را به بهترین وجه انجام دهید:اصولا زیتون ها به سه صورت کنسروی – شکسته و بی هسته هستند .
زیتون شکسته زیتو نی است که مراحل روغن گیری آن انجام شده است و زیتون بی هسته همان زیتون کنسروی است ( روغن کشی نشده است ) و برای تهیه ی زیتون پرورده و یا تزپین کردن با فلفل قرمز و بسته بندی های خوشگل استفاده می شود.
در هرحال همه ی زیتون ها یک تلخی دارند و تنها راه گرفتن تلخی آنها خواباندن در آب نمک و شستشوی چند باره ی آنها است تا طعم تلخی آن به حد مورد انتظار شما از بین برود ( میتوان در روز حدود سه الی چهار بار زیتون ها را می شویم و مجددا در آب نمک بریزیم )
در آخر که طعم مطلوب را پیدا کرد مجدا زیتون ها را در آب نمک بریزید شوری آن به اندازه ای باشد که خوراک آن برای شما مطبوع است ( نه بی نمک و نه شور ) و مثلا اگر در سطل های پلاستیکی سایز ماست های سه کیلویی می ریزی .روی آن ۱ یا ۲ قاشق روغن زیتون و گلپر (یک قاشق ) بریز معمولا زیتون را در جای خنک می گذارند وسعی کن این جای خنک یخچال نباشد
معمولا زیتونهای سبز یا زیتونهایی که اندکی مانده تا رسیده شوند را برای مدتی در محلولهای قلیایی میخوابانند تا تلخی گوشت آنها گرفته شود. سپس مدتی در آب میخوابانند و سرانجام در ظرف محتوی محلول کمنمک ( مخلوط آب، نمک و سرکه ) نگه میدارند یا اینکه از همان ابتدا فرآیند گرفتن تلخی را تنها با آبنمک انجام میدهند.
زیتون را به این روش حتی در خانه نیز میتوان عمل آورد، اما به دلیل وقتگیر بودن این فرآیند، بیشتر مصرفکنندگان، زیتون آماده را ترجیح میدهند. بعضی از زیتونها پس از عمل آوردن سیاه میشوند. اگر زیتون پس از بیرون آوردن از قلیاب مدتی در معرض هوا قرار گیرد، رنگش به سیاهی میزند. البته رنگ زیتون بیش از همه به نوع آن مربوط میشود.
در مورد محلول های قلیایی خوراکی ( ترکیب آب و بی کربنات ها مثل جوش شیرین و آهک ( که برای مربای بالنگ استفاده می شود )