خواص لیمو عمانی
خواص لیمو عمانی
لیموعمانی یا لیمو امانی، لیمو ترش شیسه یا تغن از میوه هایی است که خشک شده ی آن را معمولا به عنوان چاشنی در طبخ خورش های ایرانی چون قورمه سبزی و قیمه استفاده می کنند. معمولا لیمو عمانی خشک شده را پیش از ریختن در غذا سوراخ، شکسته یا خرد می کنند این چاشنی بیشتر مورد علاقه ی کشورهای عرب همسایه همچون عراق، کویت و بحرین است، اما سوال اینجاست ارزش تغذیه ای لیموعمانی تا چه میزان است؟ آیا می توان از اثرات درمانی این چاشنی سود برد؟ لیمو عمانی گونه ی دیگری از لیمو ترش و درخت آن از خانواده ی نارنج است. لیمو عمانی تازه، رنگ خردلی داشته و بسیار ترش است؛ به طوری که تازه اش را نمی توان به تنهایی مصرف کرد. به همین دلیل آن را در آفتاب خشک می کنند تا قابلیت مصرف آن افزایش یابد.
خواص لیمو عمانی: مواد متشکله ی لیمو عمانی را ترکیبات تلخ، فلاونوئیدها، اسید سیتریک، املاح، ویتامین ها به ویژه ویتامین ث و مواد فرار تشکیل می دهد عمده ترین ترکیبات موجود در روغن فرار گیاه را لیمونن، آلفا-ترپینئول، گاما ترپینن، ترپینولن، ۱ و ۸ سینئول و لینالول تشکیل می دهد. این میوه از نظر کلسیم و پتاسیم غنی بوده و از نظر ویتامین ث از سایر مرکبات پیشی گرفته و به عنوان کاهنده ی فشار خون و چربی خون شناخته شده است خوردن دم کرده ی آن اغلب با چای و گل گاوزبان در کاهش فشار خون موثر است. برای افراد با فشار خون طبیعی نیز مصرف دم کرده ی آن با عسل یا نبات پیشنهاد می شود. لیمو عمانی از نظر طب سنتی خنک کننده، اشتهاآور، ضدعفونی کننده، مقوی معده، ضد نفخ، موثر برای رفع عوارض کمبود ویتامین ث، مسکن سردرد، التیام دهنده ی سرفه و سرماخوردگی است این چاشنی به دلیل مواد آنتی اکسیدانی، ضدسرطان شناخته شده و در دفع مواد صفراوی موثر است
توجه: از خرید لیمو عمانی به صورت فله ای و روباز اجتناب کنید. لیمو عمانی هایی را که به صورت سنتی خشک می کنند، غیر بهداشتی و محل تجمع میکروب ها هستند. بنابراین هنگام خرید، محصولاتی را که دارای بسته بندی اصولی، مجوز بهداشت و تاریخ مصرف هستند، انتخاب کنید و بهتر است قبل از مصرف، آن را خوب بشویید..